Jaki stół cateringowy wybrać?

Stoły, z których korzysta się podczas imprez organizowanych zarówno w terenie, jak i w hotelach lub innych salach, powinny być bardzo praktycznym meblem, z którego można skorzystać w wielu sytuacjach i nie zniszczy się zbyt szybko, a jego magazynowanie nie zajmuje zbyt dużo czasu i miejsca.

Jakie cechy powinien mieć stół cateringowy?

stoły cateringowe składanePierwszą ważną cechą, jaką powinien mieć stół na okolicznościowych imprezach, to wytrzymałość. Odporność na wiele czynników jest często najważniejszą zaletą, gdyż stoły wykorzystywane są w bardzo różnych miejscach i przy najróżniejszych okazjach. Materiał, z którego się go wykonuje, musi być odporny na wilgoć i wiele niesprzyjających warunków atmosferycznych. Często znajdują się na zewnątrz i zarówno deszcz, jak i oblanie szampanem, nie powinno doprowadzić do zniszczeń jego struktury. Stoły cateringowe składane są często przewożone lub magazynowane. Dlatego ich znoszenie i rozkładanie powinno być szybkie i proste w obsłudze. Takie meble wykorzystywane są zazwyczaj w momencie okolicznościowych imprez, dlatego często zmienia się ich miejsce i przewozi w inne. Jeśli byłyby nie dość wytrzymałe, to nie zniosłyby dobrze już pierwszego transportu. To samo dotyczy ciężaru, który im byłby większy, tym stół mniej poręczny i mniej przydatny. Każdy z tych stołów musi być dodatkowo ergonomicznym miejscem do siedzenia. Każdy gość siadający do tego stołu musi mieć poczucie, że ma swoje miejsce i swobodnie może korzystać z tego, co znajduje się an stolikach.

Jeśli wynajmuje się lub kupuje stoły cateringowe, to należy zastanowić się, do czego są potrzebne i gdzie będą rozstawione. Wówczas jasno wyklaruje się to, czego wymaga się od stołu i można wówczas sensownie dokonać wyboru i zakupu, takiego mebla użytkowego.